Wurlitzer – jukeboksens fader

Wurlitzer – engang synonymt med Jukebox og gennem tiden udødeliggjort gennem deres ikoniske kabinetter der ofte bruges filmisk til understregning af den Amerikanske Rock’n’roll periode.

Wurlitzers succes skyldtes i høj grad effektiv markedsføring og det faktum at at Jukeboksene vare nogle af de mest pålidelige med deres Simplex grammafonpladeskifter.
Jukeboksene var designet af ingeniør Poul Fuller og en stor del af succesen tilskrives af mange også de mange skelsættende jukeboks design, hvor formsproget kan betegnes voluminiøst og pompøst, mest svulmende former og brug af lys og neon.

Nyere replica Wurlitzer jukebokse kan stadig købes og i dag er de gamle vinylplader skiftet ud med cd’ere og er således mere moderne end da Wurlitzerens tilbage i 1940’erne havde deres storhedstid.

Der er siden kommet mange andre jukebokse til fra et væld af andre fabrikanter. I 1950’erne blev Wurlitzer overhalet af deres største rival Seeburg og i dag er design på nyere jukebokse som bl.a. FunkyDiva jukeboks, mere minimalistisk, ligesom funktionalitet og brug er blevet både smartere, hurtigere og meget mere enkelt, ligesom lyden er en helt anden. 

24/7 HOTLINE 70 20 90 88

Bestil, få svar på spørgsmål, døgnet rundt